Жаңалықтар

Түркияда MICHELIN Guide таңдауына 32 мейрамхана қосылды

Париж, 5 желтоқсан, 2024 жыл

Жақында 2025 MICHELIN Guide таңдауына 32 мейрамхана қосылды, оның ішінде 2 жұлдызды мейрамхана Стамбул, Измир, Мугла

• Нарымор мен Каса Лавандаға бір МИШЕЛИН жұлдызы берілді; 9 жаңа мейрамхана Bib Gourmand сыйлығын алды
• 6 жаңа мекеме экологиялық жауапкершілікке адалдығы үшін жасыл МИШЕЛИН жұлдызымен марапатталды
• Дарынды мамандарға үш арнайы марапат берілді

Michelin Стамбул, Измир, Мугладағы 2025 MICHELIN Guide мейрамхана таңдауларын ұсынуға қуанышты.
Ыстамбұлдағы Four Seasons Bosphorus қонақүйінде өткен салтанатты рәсімде таныстырылған 2025 жылғы басылым 32 жаңа мейрамхананы қосып, Түркиядағы ұсынылатын мекемелердің жалпы санын Ыстамбұлда 132-77, Измирде 24 және Муглада 31-ге жеткізеді.
Жақында MICHELIN гид инспекторлары ашқан осы мейрамханалардың ішінде 2-ге тікелей бір МИШЕЛИН жұлдызы, 8-і Биб Гурмандымен және 6-сы MICHELIN жасыл жұлдызымен марапатталды. Өткен жылы ұсынылған тағы бір мейрамхана осы жылы көтеріліп, Bib Gourmand сыйлығымен марапатталды.
Гвендал Поуленнек, MICHELIN Guide халықаралық директоры: «Биыл біздің инспекторларды түрік аспаздық сахнасының байлығы мен бірегейлігі тағы да баурап алды. Жергілікті өнердің, барған сайын ізгі гастрономияның контурын сызатын керемет бастамалардың және жергілікті аспаздық дәстүрлерді жаңғырту үшін қолданылатын шығармашылықтың арқасында Ыстамбұл, Измир және Мугла өздерін нағыз гастрономиялық мозаика ретінде көрсетуде.
«Сонымен қатар, біз Мугла мен Ыстамбұлдағы жаңа аумақтарды зерттей бастағанда, біздің инспекциялық топтар біртіндеп жергілікті тағамдар мен халықаралық саяхатшыларды қуантатын жасырын асыл тастар мен бірегей мекемелерді ашуда. Бұл 2025 іріктеу аспаздық динамизм мен әртүрліліктің шынайы одағайы болып табылады, әр аймақ өзінің жеке тұлғасы мен өзіндік ерекшелігімен жарқырайды.

Casa Lavanda мен Нарымор бір МИШЕЛИН жұлдызын берді
Ыстамбұл орталығынан 40 шақырым жерде орналасқан Casa Lavanda — 21 000 м² бақшалар мен көкөніс бақшаларының арасында орналасқан қонақүй де, мейрамхана да тыныш оазис. Осы отбасылық бизнестің асханасын басқаратын бас аспаз Эмре Шен түрік репертуарының классикалық дәмін Жерорта теңізі, әсіресе итальяндық шабытпен тамаша үйлестіреді. Буррата мен маскарпоне қосылған аль денте агнолотти болсын, көкөністермен бірге ұсынылатын Қара теңіздің шырынды теңіз басы болсын, аспазшының тағамдары шынайылық пен шынайылық туралы әңгімелейді. Жеміс-жидек пен көкөністің 80%-ы өз бақтарынан және өзінің тұқым қорынан алынатын өнімнің маусымдылығына баса назар аудара отырып, жергілікті терроарды насихаттауға және айналадағы қауымдастықтармен тығыз байланысты сақтауға ерекше көңіл бөлінеді. Мейрамхананың Терре де Силе базарында стенд бар, оны бақшадан артық өнімдерді сату үшін Slow Food қозғалысы ұйымдастырған. Casa Lavanda да жасыл МИШЕЛИН жұлдызымен марапатталды.
Измирде Нарымор асханасын басқаратын шеф-аспаз Атилла Хейльбронн жергілікті аспаздық дәстүрлердің талғампаз интерпретациясында өзінің неміс тамырларын Түркияның аспаздық байлығымен үйлесімді түрде үйлестіреді. Он шақты қонақты қабылдай алатын бес үстелі бар Нарымор әр деталь маңызды болатын интимді, талғампаз ортаны ұсынады. Мәзірде жергілікті өнімдерді тамаша аспаздық техникамен үйлестіре отырып, оның жұлдызды тағамы, өрік теңіз бөрібесі, теңіз бұршақтары және айран мысалға алады, мұнда өрік дәмі балықтың ерекше пісіруін жақсартады, ал самфир ұнтағы барлығын нәзік тұздылықпен теңестіреді. Міндетті түрде көріңіз, гид инспекторларының айтуынша.
Осы 2 жаңа жұлдызды мейрамханаға қоса, инспекторларды 2024 жылғы MICHELIN нұсқаулығын таңдауда бір немесе бірнеше жұлдыздармен ұсынылған мейрамханалардың тұрақтылығы таң қалдырды. Тамаша аспаздық тәжірибені ұсынуды жалғастыра отырып, алдыңғы басылымдағы барлық бір жұлдызды мейрамханалар 2025 жылғы таңдауда өз ерекшелігін сақтап қалды, бұл үш провинциядағы бір жұлдызды мекемелердің жалпы санын 13-ке жеткізді: Арака, Аркестра, Каса Лаванда, Микла, Неолокал. , Стамбулдағы Нагаяның Николь мен Санкай; Бодрум мен Нарымордағы Осман Сезенер мен Мачакызы, OD Урла, Теруар Урла және Измирдегі Вино жергілікті жеріндегі ас үй.
Сонымен қатар, жергілікті аспаздық сахнаның жоғарғы жағында Стамбулда орналасқан TURK FATİH TUTAK «тақырыптан ауытқуға тұрарлық ерекше тағамдар» үшін екі МИШЕЛИН жұлдызымен ұсынылуын жалғастыруда.

Алты жаңа жасыл MICHELIN жұлдыздары инновациялық мейрамханалар тобының керемет міндеттемесін білдіреді
Тұрақты гастрономияға барынша берілген MICHELIN Guide мейрамханаларына берілетін MICHELIN жасыл жұлдызы 6 жаңа ұсынылған мекеменің бастамалары мен бастамаларын мойындайды.
Әрқайсысы өзінше, бұл мейрамханалар гастрономияға анағұрлым жақсы көзқарасты көрсетеді, мұнда терруарды насихаттау, табиғи ресурстарды құрметтеу, қалдықтармен күресу және тамақ өнімдерімен серіктестік құру басты орын алады.

www.gorturkiye.com

ТҮРІК МЕЙРАМХАНАЛАРЫ ӘЛЕМДІК ДЕҢГЕЙГЕ ШЫҚТЫ

Алдыңғы

Анадолыдағы гладиаторлар тарихы

Келесі

Оқи отырыңыз

Comments

Leave a reply

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *